Botuline Toxine (Botox)

Botuline Toxine (Botox)

Botuline toxine is de medische benaming van Botox en is een gif. Het is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de clostridium botulinum bacterie. Het eiwit wordt gescheiden van de bacterie en gezuiverd.
Botox wordt al zo een 35 jaar gebruikt voor medische toepassingen en wordt sinds 1989 ook in de comestische industrie ingezet ter bestrijding van rimpels door spierbewegingen.

Dynamische rimpels kunnen ontstaan door overactiviteit van een spiergroep. Voorbeelden hiervan zijn de fronsrimpel en kraaienpootjes.
Tevens is Botuline toxine een heel goed middel tegen overmatig transpieren, migraine, spanningshoofdpijn en tandenknarsen.

Een Botox behandeling is eenvoudig uitvoerbaar en houdt in dat er op de gewenste plekken kleine hoeveelheden Botuline Toxine wordt ingespoten met een zeer fijne naald. Botuline Toxine zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de behandelde spieren stagneert waardoor de spieren als het ware tijdelijk stil worden geworden. Het resultaat hiervan is verminderde gezichtslijnen en rimpels.

Na een behandeling met botuline toxine duurt het een aantal dagen, meestal drie of vier, voordat het effect zichtbaar wordt. Dit komt doordat botuline toxine een inwerktijd heeft. De verbetering van de dynamische rimpels zal toenemen naarmate de huid langer ontspannen is. Het cosmetische effect is minimaal drie maanden zichtbaar, en kan zelfs veel langer aanhouden. Gemiddeld zijn er drie of vier onderhoudsbehandelingen per jaar nodig om het effect constant te houden.

Direct na het inspuiten kan er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaan. Dit trekt snel weg en is in de meeste gevallen na twintig minuten geheel weggetrokken. Over het algemeen is er geen sprake van napijn. In uitzonderlijke gevallen kan er hoofdpijn optreden direct na de behandeling. Dit trekt uiteraard weer weg.
Na de behandeling ontvangt u van ons een nazorgformulier waarin informatie staat over wat u wel en niet mag doen na de behandeling.

Imane_SMALL-7904

Afhangende mondhoeken kunnen ontstaan door volumeverlies en het vaak aanspannen van het spiertje die de mondhoeken naar beneden trekt. De huid wordt slapper en rimpels ontstaan. Deze klacht is makkelijk te verhelpen met botox waarmee de hangende mondhoeken weer omhoog komen te staan.

Hoe vaker u de wenkbrauwen optrekt, hoe meer lijntjes er op de voorhoofd verschijnen en hoe dieper deze worden. Het is afhankelijk van uw huidtype of en hoe snel u fijne, oppervlakkige of diepere lijnen krijgt.

Fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van de spieren tussen onze wenkbrauwen. De wenkbrauwen worden zowel naar beneden als naar elkaar toe getrokken. Hierdoor wordt de bovenliggende huid samengevouwen en ontstaan er verticale en horizontale lijnen. Dit is te voorkomen met een botox behandeling.

Het resultaat hiervan is dat de spieren ontspannen, je niet meer kunt fronsen en dus niet meer samenvouwt. U krijgt een zachtere uitstraling en de gezichtsuitdrukking wordt een stuk vriendelijker.

Het resultaat is na twee weken optimaal.

Het effect houdt 3 tot 4 maanden aan. Diepe rimpels kunnen eventueel worden opgevuld met een filler. ..

Bij een ‘Gummy smile’ of ‘tandvleeslach’ wordt overmatig veel tandvlees ontbloot bij het lachen. De Gummy smile is vaak aangeboren. Oorzaak van de gummy smile is een te grote spanning in de spier die de bovenlip optrekt. Met behulp van botox kan de spanning van de spieren iets verlagen en de verhouding weer in balans brengen.
De behandeling is vrijwel pijnloos. U krijgt slechts twee prikjes in de spier die de bovenlip die optrekt. De bovenlip zal na de behandeling minder hoog optrekken waardoor er minder tandvlees zichtbaar is bij het lachen.

tandenknarsen, een veelvoorkomend probleem, geeft op den duur schade aan uw gebit. Er ontstaat slijtage aan uw tanden en kiezen. Een mogelijke oplossing om het tandenknarsen te verminderen of te stoppen is een botox behandeling tegen tandenknarsen.
Botox wordt door enkele injecties in de kaakspieren gespoten. Hiermee wordt de spierspanning in de kaakspier verlaagd en zal de druk op de kaakspieren afnemen. Het knarsen kan hiermee verminderen of zelfs helemaal ophouden. De behandeling verloopt vlot en zonder veel hinder. U kunt na de behandeling direct verder met uw dagelijkse bezigheden. Binnen 14 dagen zult u de resultaten merken.

Faceslimming met botox geeft het gezicht een ovale of V-shape vorm. Hierdoor lijkt het gezicht slanker. Bij Faceslimming worden de kaken, mondhoeken en kin behandeld met botox. Zo worden de vorm en de contouren van het gezicht verbeterd waardoor een V-shape vorm ontstaat. Een Faceslimming is de oplossing bij onder andere:

-een vierkante of brede kaaklijn

-bolle wangen of een rond gezicht

-meer accent en uitstraling van de jukbeenderen

-kaakspieren/wangen die verdikt zijn door veelvuldig tandenknarsen of kaakklemmen.

De rimpeltjes hoog naast de neus worden de bunny lines genoemd. Deze lijnen ontstaan tijdens het hard lachen, het in de zon kijken of als de neus vaak opgetrokken wordt of zelfs tijdens het praten.

Kraaienpooitjes en lachrimpels zijn rimpeltjes die naast de ogen ontstaan. Dit wordt in de volksmond vaak kraaienpootjes genoemd. Deze rimpeltjes ontstaan door lachen en knijpen met de ogen. Door deze bewegingen wordt huid telkens op dezelfde plek gevouwen en wanneer u ouder wordt ontstaat hierdoor schade aan de huid. Door het gebied rond te ogen te injecteren met Botox, verwijden de kraaienpootjes. De behandeling geeft een natuurlijk resultaat.

Krijg met een wenkbrauwlift weer een frisse oogopslag! Met deze subtiele lift is het ook mogelijk om de asymmetrie tussen beide wenkbrauwen op te heffen en een mooiere vorm te geven.

Spanningshoofdpijn of migraine is een veelvoorkomende klacht. Een verhoogde spanning in bepaalde aanzichtspieren lijkt een rol te spelen in vele vormen van hoofdpijn. Botox is een krachtige spierontspanner en heeft een positief effect op verschillende aandoeningen waarbij een verhoogde spierspanning klachten kan geven. De botox injecties vinden plaats in de spieren die de hoofdpijnklachten veroorzaken of wel versterken. Een duidelijke afname van de klachten en vermindering van medicatie kan worden bereikt.

Bij overmatig zweten kan door middel van Botox injecties het zweten worden verminderd of volledig stil worden gelegd. Botox werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Het blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren, (clinic63).

Heeft u last van een hangende neustip tijdens het praten of lachen? Dit is eenvoudig aan te pakken middels een Botox behandeling. Door de neustip te injecteren met Botox wordt het spiertje ontspannen en zal het tipje van de neus na een behandeling stil blijven staan.

Putjes en rimpels in de kin ontstaan door overactieve spieren. Dit kan door aanleg komen of door ouderdom. De spieren kunnen korter worden waardoor de spiertjes van binnenuit meer trekken waardoor er een sinaasappelhuid ontstaat.
Tijdens de behandeling wordt er Botox geïnjecteerd in de spier die voor het samentrekken zorgt waardoor de huid ontspant en er geen putjes meer ontstaan.

Bij een lip flip wordt er een kleine hoeveelheid botox net op de liprand geïnjecteerd. Deze behandeling is bedoeld om de lip een krul te geven waardoor de lip zich iets meer opricht. Het is een vrij subtiele behandeling. Deze behandeling is niet geschikt om de lippen meer volume te geven. Dit wordt met fillers gedaan. De behandeling dient elke 3-4 maanden bijgehouden te worden.


Bernadottelaan 11
3527 GA Utrecht
Tel: 030 2270007

Eigen parkeergelegenheid achter het pand.

Instagram

Onze voordelen

  • Ervaren BIG-geregistreerde medisch specialisten
  • Veilige en hoogwaardige A-merk producten
  • Advies en behandelingen op maat
  • Hoogste kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Meer dan 10.000+ behandelingen per jaar
  • Centraal gelegen in Utrecht

Aangesloten bij:

© 2017 MAISONDUBELLE. ALL RIGHTS RESERVED